deWalt accutacker DC608, krachtpatser met veel bewegingsvrijheid (review deel 2)

Dit is het vervolg van mijn review van de vorige week.

De luchttacker die ik altijd heb gebruikt werkt ook met 18 GA spijkers en daar heb ik er dus meer dan genoeg van in voorraad. En de maten die ik vaak gebruik passen er gewoon in. 20 mm en 35 mm gaan er keurig in en werken fantastisch.

De 20 mm spijkers passen prima

De 20 mm spijkers passen prima

Allereerst wordt een achterwand van 9 mm populierenmultiplex vastgespijkerd in de nieuwe kast die we aan het bouwen zijn. Opvallend is dat er uitstekend zicht op het werk is. Je kunt heel goed zien wat je doet. Ook de koplampen werken erg prettig.  Op de repeterende stand werkt het allemaal nog sneller, maar bij nauwkeurig werk als bij een kast, prefereer ik deze stand niet. Bij bouwwerkzaamheden komt deze stand waarschijnlijk meer tot zijn recht.

Wanneer de deuren van de kast klaar zijn, zetten we het glas van 3 mm vast met glasband en glaslatten. Dat is een delicaat klusje. Met mijn oude vertrouwde luchttacker heb ik al eens eerder een ruit doen sneuvelen doordat een spijker net het glas raakte.  Een enorm voordeel van de accutacker is dat hiermee volledige vrijheid geldt. Geen last van een stugge luchtslang die regelmatig in de weg zit en zodoende de bewegingsruimte belemmert.  Zeer nauwkeurig  worden de glaslatten op hun plaats gezet. De brads krijgen precies de goede diepte omdat de slagkracht heel goed is te regelen. De kopjes verdwijnen precies onder de houtoppervlakte. Niet te hoog, niet te diep.

Nauwkeurig worden de glaslatten op hun plaats gezet. De "koplampen" zijn erg handig en geven goed licht op het werk.

Nauwkeurig worden de glaslatten op hun plaats gezet. De “koplampen” zijn erg handig en geven goed licht op het werk.

Als de kast op zijn plaats staat, moeten nog bakjes gemaakt worden om de pigmenten die ik verkoop in op te slaan. Ook hierbij komt de deWalt accutacker weer heel goed van pas. De zijkanten worden met lijm en vier spijkertjes/brads van 20 mm vastgeslagen in een sponning  in de voor- en achterkant en vier in de zijkant van de bakjes. Wat een feest om met dit ding te werken!! De spijkers komen keurig op hun plek. Wat helemaal prettig is, is dat er niet telkens een compressor aanslaat die een hoop lawaai maakt. De kistjes krijgen een bodem van 3 mm triplex en ook die bodem is prima vast te zetten met de deWalt accutacker. Met mijn luchttacker wilden de spijkertjes nog wel eens te hard worden ingeschoten waardoor ze door zo’n dun plaatje heen gaan en op die manier niet zorgen voor een goede verbinding. De diepte instelling van de deWalt accutacker is ronduit uitstekend te noemen.

Bakjes maken door stagiairs

Bakjes maken door stagiairs

Ook een 3 mm bodem komt goed vast

Ook een 3 mm bodem komt goed vast

De kast is klaar, en er is heel wat spijkerwerk aan verricht. Interessant om te vermelden is dat alle werkzaamheden werden uitgevoerd met slechts één geladen accu. En die is nog lang niet leeg!! Met het stroomverbruik en de accukwaliteit zit het dus eveneens wel goed. Van dit apparaat kan naar mijn idee jaren probleemloos gebruik worden gemaakt.

Conclusie:

Hoewel ik een traditionele meubelmaker ben en niet dagelijks gebruik maak van een tacker, is dit apparaat zeker ook in de meubelmakerij op zijn plaats. Ik kan hem eigenlijk al niet meer missen omdat de toepassingsmogelijkheden velerlei zijn. De deWalt accutacker DC608 is een krachtpatser met veel bewegingsvrijheid en presteert uitstekend en dat doet ie constant. Welke slagkracht de machine ook moet leveren.

De voordelen:

 • Sterke robuuste machine.
 • Onderhoudsvrij apparaat. Droge doek is voldoende.
 • Volledige vrijheid van werken. Geen slangen en snoeren uitrollen op locatie en in de werkplaats. Geen slangen die in de weg zitten.
 • Geen lawaai van een compressor.
 • Heeft een uitstekende “actieradius”.  Veel spijkeren met slechts één laadsessie van 30 min.
 • Werkt nauwkeurig door goed zicht op het werk.
 • Super inslagdiepteregelaar
 • Uitstekende verlichting op het werk
 • Er is zo snel mee te werken als de gebruiker aankan.

De nadelen:

 • Uiteraard zwaarder dan de gemiddelde luchttacker, maar dit nadeel wordt naar mijn mening weggevaagd door de eerder genoemde vrijheid van lucht/draadloos werken.
 • Aanzienlijk duurder dan een gemiddelde luchttacker.
 • Eigenlijk hebben wij verder geen nadelen kunnen ontdekken.

 

 

 

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Techniek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s