deWalt accutacker DC608, krachtpatser met veel bewegingsvrijheid (review deel 1)

Een grote doos wordt binnengebracht en  uitgepakt. Daarin zit weer een andere doos. De kleur herken ik. Oh, wacht eens. Het is de deWalt accutacker die onderworpen gaat worden aan een test…Fijn dat deWalt Benelux wil mee doen.

Snel wordt het welbekende gele karton  dat om de slagvaste koffer zit verwijderd. Ik open de koffer met twee snelsluitingen. De tacker wordt geleverd inclusief 2 NIMH accuus van 18 Volt en 2,6 amh. , een oplader, een veiligheidsbril en een uitgebreide handleiding. Daarnaast zijn drie dozen spijkers/brads beschikbaar gesteld. Van 35, 44 en 63 mm met een dikte van 16 GA

Machine en toebehoren keurig in koffer

Machine en toebehoren keurig in koffer

De geleverde spijkers

De geleverde spijkers

Snel en ongeduldig als ik ben haal ik het apparaat uit de doos en daarbij valt me gelijk op dat het gewicht me alleszins meevalt. De machine ziet er door zijn dikte wat bol en rond uit waardoor ik hem zwaarder inschat dan hij is. Ik denk dat de batterij het grootste deel van het gewicht uitmaakt. Aan handleidingen hebben we een hekel, dus eerst maar eens kijken of we er zelf uit kunnen komen. Het magazijn opent via een hefboom zoals dat eigenlijk bij iedere tacker  gaat. Ik leg een strook 44 spijkers in en sluit het magazijn. Een eiken plank  van 28 mm dikte klem ik in de bankschroef. Zodra de veiligheidspal op het hout wordt gedrukt begint de motor te lopen en gaan twee felle ledlampjes aan de zijkant van het apparaat aan. Dat is wennen als je een lucht tacker gewend bent. Ik haal de trekker over en een spijker wordt afgeschoten. Maar niet ver genoeg! De machine zit vast in het hout. Toch maar eens even eerst de gebruiksaanwijzing bekijken. Aan de voorkant zit een dekseltje dat geopend kan worden. Zo kan de machine los worden gemaakt van het hout. Ik probeer nog een keer nadat ook de lengte van de aanwezige spijkers is ingesteld op de machine. Er zit een draaiwiel met standen van 1 tm 6  met eveneens zes tussenstanden op het apparaat. Dat zou wel eens kunnen helpen.

Handig te openen deksel voor geblokkeerde spijkers

Handig te openen deksel voor geblokkeerde spijkers

Diepte instelling werkt uitstekend

Diepte instelling werkt uitstekend

De handleiding neem ik nu toch echt eerst door. En die is duidelijk en eenvoudig geschreven met duidelijke tekeningen. Niets mis mee. Daarna nemen we een 18 mm multiplex plank en schieten daar wat spijkers doorheen. Dat gaat goed en zonder vastlopers. Toch verloopt het naar mijn gevoel niet optimaal en ik ben nog niet echt onder de indruk. Regelmatig schiet het apparaat wel, maar zonder dat er een spijker uit komt. Ook mis ik de door mij veel gebruikte 20 mm spijkertjes. Deze schijnen niet te gebruiken te zijn in de machine van deWalt.  Hmmm…..

Spijkeren door 18 mm multiplex

Spijkeren door 18 mm multiplex

Dan krijg ik bezoek van mijn vertegenwoordiger in schroeven,brads en spijkers.  Zijn oog valt op de deWalt en de daarbij geleverde spijkers. Zijn conclusie is kort maar krachtig. Deze 16 GA spijkers zijn niet bedoeld voor een tacker die 18 GA  kan hebben. Het verbaast hem dat de machine überhaupt deze spijkers kan schieten zonder dat de hele boel vastloopt. Toch adviseert hij me om direct te stoppen met spijkers schieten omdat de machine daar overmatig van slijt. Beter is het de spijkers te gaan gebruiken die ik ook al gebruikte met mijn luchttacker. En dat gaan we deze week doen.

Wordt vervolgd!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Techniek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s