Ingehaald door de tijd

Jemig! Ik ben bezig met het mooiste vak dat er bestaat en put daar veel plezier uit. Aardige dingetjes bedenken voor de stagiaires, hoe kan ik de handel uitbreiden, welke producten mis ik nog, vergroten van de houtdraaikennis, hoe moet ik dat boek over meubelrestauratie gaan aanpakken, er moet nodig weer een nieuw blog worden geschreven, die Facebookpagina verdient een leuke nieuwe status, met wie zou ik in de toekomst zaken kunnen gaan doen, als ik die houtdraaibeitel nu op die manier modificeer, wat zou het gaaf zijn als…, welke domeinnaam zou ik echt moeten claimen, wow wat heb ik een zin om aan dat project te beginnen, maar die tafel moet ook nog klaar……

En dan is er plotseling, uit het niets, het glazen huis, kerst, kerstkaartjes, nieuwjaarswensen, jaaroverzichten. Het jaar is al weer voorbij. En dat terwijl ik het idee heb dat ik gisteren pas een terugblik schreef als blog in het eerste jaar dat ik blogde. Dat is dus al weer een jaar geleden. Het lijkt er op dat de tijd bezig is mij en mijn bezigheden dubbel en dwars in te halen en dat een verschijnsel als “oud en nieuw” uitsluitend is bedacht om mij daarop te wijzen. Verrast door de snelheid van de tijd en niet uit onwil, stuur ik zelden kerst- en nieuwjaarskaartjes. Ik lijk pas wakker te worden om vijf voor twaalf op oudejaarsavond of misschien iets daarvoor.

Hoe ouder ik word, hoe sneller het lijkt te gaan en ik ben bang dat het aan het eind van de levensrit hetzelfde zal gaan. Je bent lekker bezig met buitenspelen en je niet bewust van de voortschrijdende tijd, tot je moeder roept dat het eten klaar is en je binnen moet komen.  Het spelen in het speelkwartier wordt hardhandig verstoord door een klingelende bel van de hoofdmeester. Voor je het weet is het leven voorbij en wordt je door de grote schepper geroepen. Het speelkwartier is over….

Even terugkijken op het afgelopen jaar dan maar om in ieder geval  een klein beetje te begrijpen waarom die tijd zo snel is gegaan?

Cursus elementaire houtbewerking ontwikkeld en gedaan met leuke kandidaten, een aantal cursussen meubelopknappen met leuke kandidaten gedaan, cursus vergulden gedaan in Italië en in Nederland, gestaan met een kraam in het van Gimbornarboretum, gestart met Facebook als Richard Vermeulen, bedrijfspagina op Facebook gemaakt voor Meubeluniek, een nieuwe site gelanceerd www.handgedraaidepennen.nl, contact gelegd met Chestnut  Engeland en de handel  gestart, contact gelegd met  een gereedschapfabriek in Tsjechie en import van mooi handgereedschap gestart, een eigen merk geintroduceerd onder de naam Natural &Authentic, verkoop van leuke timmerpakketten voor kinderen van de red Toolbox gestart.  Dit naast de normale verzending van pakketten en de normale productie van meubels en de restauratie van antiek.

Misschien zou het goed zijn om in het jaar 2013 een tikkeltje kalmer aan te doen en de energie te steken in de dingen die nu al goed gaan en om die nog beter te maken zodat ik volgend jaar wat eerder zie aankomen dat het jaar zijn einde nadert. Maar 1 nieuwe site en een boek zouden toch eigenlijk wel moeten lukken lijkt me. Verder wat vaker bloggen en wat minder Faceboeken en twitteren dan maar.

Ik wens jullie een fijn, gelukkig en gezond 2013!

kaartje

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Bezinning, Uncategorized

4 Reacties op “Ingehaald door de tijd

  1. Weet dat je naast dit alles ook nog mensen inspireert, mij in ieder geval wel! Keep up the good work en het allerbeste gewenst voor 2013…! Groeten, Ramon Pool, Lijstenmakerij Pool Elburg

    • Leuk Ramon! Leuk om te horen van een mede vakman. Maar ik heb niet de indruk dat ik jou (nog meer) kan inspireren. Whahahaaaa! Je bent al zo geinspireerd! Die prachtige lijsten zijn daar telkens weer getuige van….Het ga je goed! Ook in 2013. Dan kunnen we elkaar blijven inspireren! 🙂

  2. Diederick Pennewaard

    Hey Richard,

    Ik wens jou en jouw gezin een verdraaid goed 2013!!!!!

    Diederick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s