Het nuttige met het aangename verenigen (deel 2)

Dit is het vervolg van het verhaaltje van vorige week.

De deur gaat open en chef Marco staat in de deuropening. “how are you doing Richard?” vraagt hij met een stem die zo afkomstig zou kunnen zijn van de baas van een niet nader te noemen bekende onderwereld organisatie.  Ik reageer met enthousiasme, maar veel tijd om mijn antwoord af te wachten heeft hij niet. “Richard come please eat”….Hij maant mij te volgen. Giulliano volgt ook en voor ik het weet word ik in het leer van zijn, voor mijn doen, wel erg platte mercedes CLS gedrukt. Met aan zijn oor een telefoon en zijn andere hand het stuur, bewijst hij dat minirotondes ook best met een minimum aan stuurbeweging, eigenlijk zonder,  kunnen  worden genomen. Met tien minuten staat de auto stil bij een restaurant waar kennelijk al gereserveerd is. Oh..oh….denk ik…Dat wordt vast spagetti eten.

Een tafel staat gedekt. Er is wijn en water. De spagetti is slechts een voorproefje, daarna komt het serieuze eten. Maar voor ik daar aan toe ben zit ik nog te worstelen met de spagettislierten die ik thuis gewoon kapot snij, maar dat hier niet durf. “Nooit spagetti snijden, dat brengt ongeluk”….heb ik wel eens gehoord. Wat een gepruts met een vork en een lepel!  In de hoop dat niemand het ziet, slobber ik sliert na sliert naar binnen….Maar goed….ik wijd uit,  en dat is in een blog over meubelmaken volstrekt niet interessant…. We eten veel, met heerlijke vis en hebben het na het eten over “doing more buzziness” (stel je hierbij weer de stem en het accent van de baas van een niet nader te noemen Italiaanse onderwereld organisatie  voor)

Net niet boerend neem ik weer plaats in de Mercedes en zoeven we terug naar de fabriek. ’s Middags demonstreert Giulliano diverse Borma producten die ik nog niet ken. Parketolie met een kleurtje…..”totally reversable”  Een plank wordt ingesmeerd en met een andere hardwachsachtige stof gewoon weer bijna blank gemaakt…. “if the colour is not good, you can delete it”! Wow, mooi spul….Vast iets voor de toekomst. Een vergrijsd/verweerd stuk hout wordt ingesmeerd met een houtontgrijzer.

Na een uurtje is het stuk hout weer als voorheen. Met een natuurlijke kleur.  Wow….Mooi spul. Verder laat hij zien dat de houtloog holzantiek 2008 ook kan worden aangekleurd met een kleurstof voor een nog veel mooier resultaat.  Bij het hout bleekmiddel gaat iets fout wanneer hij er ook een kleurtje bij gooit. Het hele bakje begint te roken en net op tijd kan het onder een kraan worden gehouden. “What is that”? vraag ik, omdat ik alles wil weten?  “No problem…..ies a rieaction…”. “yes, but what is happening” dring ik aan. “ies  reaction, no problem”! Hier word ik dus niet veel wijzer van en ik geef het op.

Zo worden er nog veel producten gedemonstreerd en besproken en kan ik veelvuldig vragen stellen. Producten waar ik vast nog wel eens uitgebreider op in zal gaan in volgende blogjes.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder meubelrestauratie, Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s