Het orgel deel 4 Klaar

Eindelijk ben ik opgeknapt en neemt de conditie weer toe. Heeft verdorie wel even bijna  14 dagen gekost. 14 dagen van weinig productie. Hoewel….

De afwerklaag is aangebracht op het gebeitste hout. Ik heb hierbij gekozen voor een betrekkelijk nieuw product. Patina. Het is een merkwaardig goedje in de vorm van een gel. Het is met een doek in een dunne laag op te brengen en moet daarna zo’n 6 uur drogen. Het geeft een prachtige strakke afwerklaag die lijkt op een waslaag, maar zo sterk is als een polyurethaan lak. Na twee aangebrachte lagen heeft het orgel een prachtige zijdeglans laag.

Met zwarte houtkleurstof wordt het registerpaneel bewerkt. Zodoende verdwijnen de kale plekken en is het geheel weer mooi zwart. Daarna komt ook hier een laagje patina over.

De metalen omlijsting van de pedalen wordt eerst geschuurd. Beginnen met een schuurpapier korrel 80 en dan terugwerken tot korrel 400 of fijner. Daarna goed oppoetsen met een polijstmiddel.

De klant zorgt zelf voor prachtige nieuwe blauwe fluweel. Die wordt  aan de binnenkant van het klankbord met beenderlijm vastgezet. De jaren ’70 vloerbedekking van de pedalen wordt ook overtrokken met fluweel.  Wanneer dit is gebeurd worden de losse onderdelen weer tot 1 geheel samengevoegd en is het weer een orgel dat compleet is en er een stuk beter uitziet.

Vanmiddag wordt het orgel weer bij de klant afgeleverd. Altijd spannend of het is geworden wat de klant er van verwachtte. Fingers crossed!

De afwerklaag wordt met Patina gedaan

Orgelpedalen met nieuw fluweel. Het flitslicht maakt het feller dan het in werkelijkheid is.

 

Spannend wat de klant er van vindt

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

2 Reacties op “Het orgel deel 4 Klaar

  1. sanneke

    Die vindt het vast prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s